Klassiska & TrendigaGolfkläder

För en lyckad dag på golfbanan är kläderna en viktig del, och då menar vi i första hand inte golfklubbens dress-code. Beroende på säsong måste du kunna hålla dig varm eller sval utan att kläderna påverkar ditt spel. Om sedan vädret växlar snabbt behöver du kunna skydda dig själv och din utrustning. Vi har samlat ihop våra bästa klädtips för att du ska få en så bra dag som möjligt ute på golfbanan.

  1. GolfkläderHERR

  1. GolfkläderDAM

Rätt kläder för golfrundan!

golf-boll

Golfkläder för vår, sommar & höst

Svenska golfsäsongen bjuder på stora skillnader i temperatur och som golfare vill du ha kläder som är komfortabla och låter dig spela obehindrat oavsett årstid. Det lager kläder du har närmast kroppen ska vara tight utan att påverka din rörlighet. Du ska också välj plagg i material som har förmågan att transportera bort fukt från huden. Många golfare väljer en pikétröja närmast kroppen för att den har båda dessa egenskaper. Vanliga bommulsplagg fungerar dåligt som golfkläder eftersom de inte längre kan hålla dig varm när de väl blivit fuktiga. 

Om det är kallt på banan behöver du en golftröja eller pullover ovanpå pikétröjan. Även här är passformen viktig eftersom du inte vill att din sving ska påverkas. Tänk på att tunnare kläder i lager-på-lager gör att du kan hitta exakt rätt kombination för att hålla dig lagom varm. 

Under sommaren behöver du också skydda dig mot solen. Keps och solglasögon är därför också en viktig del i grundutrustningen. 

Golfkläder för alla väder

Alla som golfar vet att vädret kan växla mycket mellan första utslaget tills du är tillbaka i klubbhuset igen. Om du är en golfare som trotsar alla väder eller en som bara överraskas av en regnskur mitt under rundan är det viktigt att ha regnkläder i ett vattentätt material som t ex Gore-Tex. Dessa kläder skyddar även effektivt mot vind samtidigt som de andas och släpper ut värmen från din kropp.

Kommer det kraftiga regnskurar behöver du också ett rejält paraply som kan skydda dig och din utrustning. Se även till att dina golfskor är vattentäta eftersom blöta och kalla fötter tar bort all njutning från spelet.

Golfkläder som är snygga och bekväma

Golf har länge varit en sport som förknippas med stränga klädregler. Numera är de flesta sådana regler strukna från regelboken och de majoriteten av golfklubbar låter sina medlemmar klä sig som de vill. En tumregel är ändå att inte klä sig som om du skulle till stranden dvs inte ha bar överkropp, linne, bikini eller strandskor.

I takt med att sporten vuxit i popularitet har också utbudet av golfkläder ökat. Numera kan du hitta allt från designade plagg i exklusiva material till billiga golfkläder i enklare material. Gemensamt är att de alla är gjorda för att vara bekväma och funktionella så att du som golfare ska få ut det mesta av ditt spel.

Tillbehör

Profilerad

Golfhandduk

Köp här

 

Tillverkas i björk

Golfpeg

Köp här!

 

Kraftig nylon

Golfparaply

Köp här!

 

Stilettfunktion

Greenlagare

Köp här!

 

© Kontorab 2020